U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Suzanne Antonis en Bart Plouvier winnen WBT Persprijs 2012

 

JALHAY – De hoofdprijs van de WBT Persprijs 2012 in de categorie ‘Wallonië’ gaat dit jaar naar journaliste Suzanne Antonis. Dat maakte juryvoorzitter Herman Pauwels op maandag 13 mei 2013 bekend aan de verzamelde pers in de panoramische toren aan het stuwmeer van de Gileppe. In de categorie ‘Brussel’ ging de hoofdprijs, die uitgereikt wordt i.s.m. VisitBrussels, naar Bart Plouvier.


Suzanne Antonis, die op de prijsuitreiking jammer genoeg niet aanwezig kon zijn, scoorde met haar artikel “Het vuur van Luik”, verschenen in Pasar op 1 maart 2012, in het kader van de reeks “Erfgoed en de kleine man”.


In deze reeks belicht Antonis de teloorgegane industrieën in de verschillende regio’s van ons land, waarbij ze in straffe reportages de link legt tussen geschiedenis, sociale en menselijke verhalen en erfgoedtoerisme. Het artikel over Luik kon de jury bekoren dankzij de originele invalshoek en opvallende journalistieke kwaliteit.


Bart Plouvier wist de jury dan weer te verrassen met zijn artikel “Brussel – Hoofdstad van de stripwereld”, verschenen in Uit Magazine (nu VAB-Magazine) op 1 april 2012.


Hij slaagt erin om 8 pagina’s lang te boeien over strips in Brussel, met een zwierige schrijfstijl en door er heel wat interessante toeristische sites bij te betrekken waar de strip centraal staat. Ook hij kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking.


Beide winnaars winnen elk € 1500 cash.


In de categorie ‘Wallonië’ gaat de tweede prijs naar Karlijn Nijs, die de meeslepende reportage “De Oostkantons in breedbeeld” uit haar pen toverde, verschenen in Nest op 1 juni 2012. Daarin beschrijft ze een tocht over de RAVeL in een ligfiets.


De derde prijs kwam Ludo Hugaerts toe, die met zijn reportage “Tussen de wallen van Binche” de lezer heel wat nieuws bijbrengt over een stadje dat we nochtans allemaal menen te kennen dankzij het beroemde carnaval, maar dat nog heel wat andere verrassingen herbergt die Hugaerts met veel plezier in zijn stuk onthult. Het verscheen in Plus Magazine op 1 februari 2012.


De winnaars van de tweede en derde prijs winnen een vakantiecheque ter waarde van € 250 bij Logis de Belgique.


V.l.n.r.: Karlijn Nijs, winnares 2de prijs Wallonië Pierre Coenegrachts, adjunct-directeur WBT Herman Pauwels, juryvoorzitter V.l.n.r.: Ludo Hugaerts, winnaar 3de prijs Wallonië Pierre Coenegrachts, adjunct-directeur WBT

 

Voor meer informatie over de WBT Persprijs, contacteer Morgane Vander Linden:

Morgane Vander Linden

Wallonië-Brussel Toerisme
Vertegenwoordiging Vlaanderen
Persassistente

02 504 02 04
morgane.vanderlinden@belgie-toerisme.be
Sint-Bernardusstraat 30 – 1060 Brussel