U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Sigyn Elst en Leentje De Leeuw winnen WBT Persprijs 2013


BRUSSEL – De hoofdprijs van de WBT Persprijs 2013 in de categorie Wallonië gaat dit jaar naar Nest-journaliste Sigyn Elst voor haar artikel “Culinaire speurtocht door Namen”. In de categorie Brussel was het Leentje De Leeuw die de hoofdvogel afschoot, dankzij haar artikel “Het Brussel van Brel”, verschenen in Grande. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Joris Verbeure (Pasar) en Ludo Hugaerts (Plus Magazine), beiden met een stuk over Wallonië.


De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 2 april, in het Goudblommeke In Papier te Brussel. De prijzen werden toegekend door Herman Pauwels, juryvoorzitter en gepensioneerd journalist, en werden uitgereikt door Martha Meeze van VisitBrussels (voor de winnaar in de categorie Brussel) en Morgane Vander Linden van Wallonië-Brussel Toerisme (voor de winnaars in de categorie Wallonië).


In de categorie Wallonië heeft Sigyn Elst de voltallige jury overtuigd met haar artikel “Culinaire speurtocht door Namen”, verschenen in Nest op 1 juni 2013. Hierin doet ze het relaas van drie vriendenkoppels die er een weekend op uittrekken in een gîte in de provincie Namen, waar ze vervolgens in de keuken aan de slag gaan met streekproducten die ze verzamelen op plaatselijke markten en bij lokale producenten. De jury was erg te spreken over dit originele totaalconcept, op een vlotte manier geschreven, waarin heel wat toeristische aspecten op een natuurlijke wijze samenvloeien. Elst ontvangt € 1500 van Wallonië-Brussel Toerisme.


In de categorie Brussel ging de voorkeur van de jury uit naar “Het Brussel van Brel”, geschreven door Leentje De Leeuw. Het artikel verscheen in Grande op 1 februari 2013. De lezer leert Brussel hier op een heel andere manier kennen, dankzij de Brel-wandeling met audiogids in onze hoofdstad. De jury prees het artikel voor de volledigheid, het gebruik van toepasselijke citaten uit de liedjes van Brel en omdat het onze hoofdstad op een heel boeiende en toegankelijke manier voorstelt. De Leeuw ontvangt € 1500 van Wallonië-Brussel Toerisme en VisitBrussels.


In de categorie Wallonië gaat de tweede prijs naar Joris Verbeure, die het populaire thema van de beveruitstapjes in de Ardennen naar een hoger niveau tilde in zijn bijdrage “Op stap met de beverpatrouille”, verschenen in Pasar op 1 november 2013. Hij is er volgens de jury in geslaagd om de gegidste wandeltocht op zoek naar beversporen op een heel boeiende en levendige manier over te brengen. Hij legt de lezer haarfijn uit waarover het nu precies gaat en bovendien geeft het stuk veel zin (en de nodige praktische info) om het tochtje zelf over te doen. Verbeure kon op de prijsuitreiking zelf jammer genoeg niet aanwezig zijn.


De derde prijs in dezelfde categorie is voor Ludo Hugaerts, die de jury verraste met een boeiend artikel over industrieel erfgoed: “Bois du Luc – Van mijndorp tot werelderfgoed”, verschenen in Plus Magazine op 1 januari 2013. Bois-du-Luc, sinds twee jaar Unesco-Werelderfgoed, wordt hier op een heel toegankelijke en interessante manier voorgesteld. Zowel Joris Verbeure als Ludo Hugaerts ontvangen 250€ van Wallonië-Brussel Toerisme.

 

Voor meer informatie over de WBT Persprijs, contacteer Morgane Vander Linden:

Morgane Vander Linden

Wallonië-Brussel Toerisme
Vertegenwoordiging Vlaanderen
Persassistente

02 504 02 04
morgane.vanderlinden@belgie-toerisme.be
Sint-Bernardusstraat 30 – 1060 Brussel